DA je Mađarska dozvolila Britancima da povedu NATO u kopnenu ofanzivu na našu državu 1999. godine sa severa, bili bismo u velikom problemu jer je na severu ostala samo Prva armija dok je sve ostalo bilo usmereno na jug države i na odbranu granica na pravcu Kosova i Metohije, tvrdi Nikola Šainović, bivši premijer Srbije.

Komentari (14)

Solo

10.10.2022. 23:33

Ako smo odbili amre i albance na jugu onda zasto smo im dali Kosovo Sainovicu na tacnu???.. Ocito se vidi da nismo nista uspeli da sacuvamo jedino smo otezali jos vise potpisima odrpanih Politicara i prodanih dusa Demokratske i kojekakvih stranka u to vreme bezakona....Mnogo smo izdajnicki narod u svojoj zemlji a ti ljudi jos uvek setaju slobodno..???

Ne damo

10.10.2022. 23:42

И зашто онда предадосмо одбрањену територију?Ми Косово војно изгубили нисмо.Докле више повлчење???Ни Скадар ми изгубили нисмо!Проклети домаћи издајице потписници споразума о предаји српских територија крвљу одбрањених.

Carica Sveta

10.10.2022. 23:43

Bog je na strani Rusije. Odmazda i totalni rat za one koji su licemerno prouzrokovali mnoge nesreće. Zapad je u ambisu. A Ukrajina izgleda kao površina Meseca zbog nacizma i terorizma koji je sprovodila.

Dragan

11.10.2022. 01:30

Jadni amerikanci, srbi im polomili zube, a oni očajni i uplašeni oduzeše Srbiji Kosovo i napraviše tamo svoju najveću vojnu bazu u celoj Evropi. Još uvek se tresu od silnog straha. Živeo Filip Višnjić i njegove gusle.

Nebojsa

11.10.2022. 05:46

Zasto?! Evo zasto - zbog onoga sto je poručeno - ne potpišete li - sledi bombardovanje dok se ne poravna Bgd kao 1941... verovatno i ostali gradovi.. To je prvi razlog.. drugi - jer smo potrošili zalihe.. Nije isto ratovati protiv neke zemlje u Okruzenju i NATO pakta.. I da se sve ostale Zemlje povuku - Ameri i Britanci da ostanu - ne bi mogla Srbija da se izbori.. Moramo biti ponosni na taj period jer - nisu dobili sve što su zacrtali.. Drugo je pitanje da li se moglo izbeći sve to.. Da li je vodjena pogrešna Politika.. Koliko je Generala JNA bilo na platnom spisku Nata? Nesto ipak nikad mozda nećemo saznati..

Vladan

11.10.2022. 07:50

Kada smo u ime EU inetrgracija I slicno povukli vojsku sa granica na nekih 40-50km I po njihovom savetu kontrolu prepustili malobrojnoj granicnoj policiji, sada he vreme da se ponovo vrati vojska na granice I cuvaj ih..Ili je to samo jedan od razloga da migranti lakse ulaze u zemlju?

Predrag Oljača

11.10.2022. 08:23

Мирослав Лазански је једном рекао да Мађарска није дозволила ваздушне ударе на Србију са њене територије искључиво због свог Мађарског народа у Војводини.

Jasamja

11.10.2022. 10:36

Toni Bler je dakle bio najveći jastreb i zagovornik kopnenog napada. Da li se ja nešto pogrešno prisećam da je on do skoro (a možda još uvek) savetnik nekih naših državnika?

Zoran

11.10.2022. 10:37

Bivši političari ne bi trebalo mnogo da se javljaju u današnje vreme. Kad su nama pretili sankcijama, Šainović je bio ministar energetike, i tvrdio je da nam sankcije ništa ne mogu i da ćemo bolje raditi. Kad su nam uveli sankcije i kad smo doživeli katastrofalnu inflaciju, on je bio unapređen u predsednika vlade i za krizu je krivio sankcije. U njegovo vreme nismo se najbolje snašli kao država i imamo sad to što imamo.