NAORUŽANI DO ZUBA U OKLOPNIM VOZILIMA Novi detalji okupacije severa KiM - i deca u vrtiću Kurtiju bila meta

Novosti online

08. 12. 2022. u 23:30

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izneo je na vanrednoj konferenciji za novinare nove detalje upada specijalaca premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na sever KiM.

НАОРУЖАНИ ДО ЗУБА У ОКЛОПНИМ ВОЗИЛИМА Нови детаљи окупације севера КиМ - и деца у вртићу Куртију била мета

Foto: Printskrin Novosti

- Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Kurti je prvo slavodobitno hapsio je vino i rakiju i napadao ljude i porodicu Petrović koja je vlasnik vinarije u Velikoj Hoči, a potom je maltretirao našu decu u Leposaviću dok su bebe i dečica spavala u vrtiću. U vrtiću je prvo bio KFOR, a evo i danas su zalutali ali ne pripadnici KFOR nego pripadnici ROSU i to u trenutku dok su bebe i dečica spavala u vrtiću. Možete da zamislite samo kako su se osećali roditelji jer je na pragu vrtića bila Kurtijeva policija - rekao je Petković i dodao:

- Prema našim saznanjima preko 300 do 350 policajaca, što patrolnih policajaca sa pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cevima pod, punom ratnom opremom i sa oklopnim vozilima su upali na sever KiM iz pravca Južne Mitrovice, a onda su rasporedili su se i okupirali i blokirali celu Kosovsku Mitrovicu i stacionirali se u mešovitim naseljima  - rekao je Petković. - Kao razlog su naveli to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama uplašeni zbog okoga što se dešava na severu KiM. Podsetiću vas samo da se pre dva dana dogodilo nasilje Aljbina Kurtija i njegov obračun sa Srbima na severu KiM da bi se nasilno i sa dugim cevima nametnulo održavanje protivpravnih izbora na severu KiM. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (137)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)