SVE IZ DIJALOGA MORA BITI IMPLEMENTIRANO Lajčak: Pričali smo o svemu, i o uslovima Kurtija za ZSO

Novosti online

06. 02. 2023. u 16:08

OVO mi je bila deseta poseta od septembra, i naravno da smo pričali o evropskom predlogu kao i pripremama za konstruktivan sastanak na najvišem nivou, između Kurtija i Vučića, rekao je specijalni izaslanik za dijalog EU Miroslav Lajčak nakon sastanka u Prištini sa kosovskim premijerom Kurtijem.

СВЕ ИЗ ДИЈАЛОГА МОРА БИТИ ИМПЛЕМЕНТИРАНО Лајчак: Причали смо о свему, и о условима Куртија за ЗСО

foto: Tviter

Lajčak je naveo da se njegova misija nastavlja večerašnjim sastankom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Na pitanje da li se na sastanku govorilo o Zajednici srpskih opština, Lajčak je rekao da se razgovaralo o svemu što se nalazi u predlogu i što je na agendi dijaloga.

- Osnova našeg razgovora je predlog koji sam predstavio 9. septembra. Želimo da obezbedimo napredak na bazi ovog predloga i da kada dva lidera dođu u Brisel da sastanak bude konstruktivan - rekao je Lajčak. 

Na pitanje da li su razgovarali o šest uslova koje je postavio Kurti, Lajčak je izjavio da su pričali o tome i da je informisao premijera o poziciji EU.

- Ali ne želim da pravne analize sada iznosim javno. Mislim da je bilo korisno što smo pričali. Moram da ponovim da sve što je dogovoreno u dijalogu mora da bude implementirano - rekao je Lajčak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (42)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)