SNAŽAN ODGOVOR VUČIĆA ESKOBARU: Samo sanjaj međusobno priznavanje!

Novosti online

06. 02. 2023. u 17:58

- Samo sanjaj!

СНАЖАН ОДГОВОР ВУЧИЋА ЕСКОБАРУ: Само сањај међусобно признавање!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ovo je kratak i jasan odgovor koje su dobile "Novosti" od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kome smo se obratili da prokomentariše izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara koji je kazao "da SAD u potpunosti podržavaju dijalog Kosova i Srbije, koji se vodi pod okriljem EU, i smatraju da međusobno priznanje treba da bude krajnji cilj tog procesa.

- Smatramo da sve zemlje regiona treba da se međusobno priznaju, da smanje barijere u trgovini, pomognu u rešavanju otvorenih pitanja koja su tu od devedesetih godina i da napreduju u procesu evropskih integracija, rekao je Eskobar za portal Pavlović tudej.

Američki emisar plasirao je svoj stav pred sastank specijalnog izaslanika za dijalog Beograd i Prištine Miroslava Lajčaka i Vučića, koji će razgovarati u srspkoj prestonici. Slovački diplomata prethodno je posetio Prištinu, gde se sastao sa premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem kojem je poručio da svi dosadašnji sporazumi moraju da budu sprovedeni. Nakon toga Kurti je na svom tviter nalogu napisao da "Kosovo prihvata plan EU za normalizaciju odnosa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (202)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja