"NIKO VIŠE NIJE ZA MIR, NI MISICE" Vučić o poziciji Srbije - "Moramo voditi računa o duši našeg naroda, ali i finansijskim interesima"

Novosti onlajn

10. 02. 2023. u 21:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras u emisiji "Prva tema" na TV Prva, komentarisao je rat u Ukrajini.

НИКО ВИШЕ НИЈЕ ЗА МИР, НИ МИСИЦЕ Вучић о позицији Србије - Морамо водити рачуна о души нашег народа, али и финансијским интересима

Ukrajinski vojnik, Foto AP

- Da podsetim, imate izbore u Poljskoj, Americi, kao i Rusiji 2024. godine, imate izbore u Britaniji, morate na to da računate. Na zapadu razmišljaju da ako krene naopako ovde, moramo da zaustavimo sukob ovako ili onako. Kada zaustave sukob, neće da imaju Rusi pristup Balkanu, i da Srbi više prave probleme. Rusi neće da budu počišćeni do granice sa Belorusijom, i da nemaju više nikakav uticaj. U toj poziciji, naša zemlja je bukvalno između čekića i nakovnja, i ja to ne krijem - ističe predsednik.

Vučić kaže da on stalno govori o miru, iako više niko nije za mir.

- Više ni misice i misteri ne govore o miru u svetu, već svi hoće pobedu nad onim drugim. Šta mi sada da radimo? Mi moramo da znamo da najveći deo investicija imamo sa Zapada, i mnogo je glupo kada neki kažu da moramo to da otkačimo, a sutra bi kukali na svoje plate, jer ne znaju kako se država finansira i funkcioniše. Kao i oni koji kažu da raskinemo skroz sa Rusijom, da izbacimo Dostojevskog, Čajkovskog i Tolstoja. To ne može da bude Srbija, moramo voditi računa o duši našeg naroda, ali i finansijskim interesima - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (60)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku