BRNABIĆEVA SA EDŠTADLER: "Srbija ceni dosadašnju posvećenost Austrije procesu evropskih integracija Srbije"

Tanjug

15. 05. 2023. u 15:14

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa saveznom ministarkom za Evropsku uniju i Ustav Republike Austrije Karolinom Edštadler sa kojom je razgovarala o evropskim integracijama Srbije, bilateralnoj i ekonomskoj saradnji.

БРНАБИЋЕВА СА ЕДШТАДЛЕР: Србија цени досадашњу посвећеност Аустрије процесу европских интеграција Србије

Foto: Printskrin

Premijerka je tom prilikom istakla da Srbija ceni dosadašnju posvećenost Austrije procesu evropskih integracija Srbije i da se nada nastavku kontinuirane podrške našoj zemlji na tom putu, navodi se u saoštenju Vlade Srbije.

Srbija je, istakla je ona, čvrsto opredeljena za nastavak reformskog toka, posebno kad je reč o vladavini prava.

Istovremeno, Brnabićeva je ukazala na neophodnost implementiranja Briselskog sporazuma i obavezu formiranja Zajednice srpskih opština na koju se čeka 10 godina jer bez toga nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa gubi smisao. Premijerka je istakla posvećenost Beograda očuvanju mira i stabilnosti.

Premijerka je naglasila da je Austrija treći najveći strani investitor u Srbiji i peti spoljnotrgovinski partner u razmeni usluga.

Sagovornice su se saglasile da je u obastranom interesu nastavak unapređenja i produbljivanja saradnje u svim oblastima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima