ZAHTEV DA ŠKOLU OBEZBEĐUJU POLICIJA I KFOR: Predsednica opštine Gračanica obišla školu u Ugljaru pokraj koje je sinoć pucano

D. Z.

17. 05. 2023. u 10:27

PREDSEDNICA opštine Gračanica Ljiljana Šubarić obišla je jutros Osnovnu školu u Ugljaru pored koje se sinoć oko 22.00 časa dogodila pucnjava. Kako je izjavila predsednica Šubarić, ovaj incident je zabrinjavajući, zbog čega će zahtevati da se škola obezbedi od strane policije ali i KFOR-a.

ЗАХТЕВ ДА ШКОЛУ ОБЕЗБЕЂУЈУ ПОЛИЦИЈА И КФОР: Председница општине Грачаница обишла школу у Угљару покрај које је синоћ пуцано

foto D.Z.

- Građani čitave opštine Gračanica su uznemireni i uplašeni zbog pucnjave koja se sinoć dogodila oko 22.20 ispred Osnovne škole u Ugljaru. U školskom dvorištu je bilo troje dece, a po svedočenju roditelja nepoznati počinioci su se zaustavili, razgovarali sa decom i pucali u nepoznatom pravcu, da li u vazduh ili u decu, to još uvek ne znamo. Ono što je sada bitno jeste da se počinioci pronađu i kazne. Sugrađane pozivam da ostanu pribrani, a međunarodnu zajednicu da reaguje - istakla je predsednica Šubarić koja je dodala da će pozvati i predstavnike KFOR-a kako bi obezbedili sigurnost Srba na području čitave opštine.

Predsednica Šubarić je razgovarala sa direktorkom škole Vesnom Martinović i roditeljima dece pored koje je pucano i istakla da je u pitanju zastrašivanje i vandalski čin, dok je Lazar Galić, predstavnik sela, istakao da ovo nije prvi incident i da je cilj pucnjave da se Srbi isele iz Ugljara, nekada većinski srpskog sela, u kojem sada živi oko hiljadu Srba. Inače, dvorište škole u Ugljaru koju pohađa 69 srpske i romske dece je jedino mesto gde se deca okupljaju i gde mogu da se igraju.

 

BONUS VIDEO: PRAZNO NA KURTIJEVIM IZBORIMA - Pored kontejnera za glasanje samo novinari i policija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)