BRNABIĆEVA ODGOVORILA POKRETU "NE DAVIMO BEOGRAD": Vaš kandidat poziva građane da sutra obuku crninu i kažete da to nema veze sa vama?

Novosti online

25. 05. 2023. u 13:33

U NASTAVKU posebne sednice u Narodnoj skupštini Biljana Đorđević je rekla da vlast nije odgovorila na zahteve đaka beogradskih gimnazija i da treba da se brinu što se mladi okupljaju.

БРНАБИЋЕВА ОДГОВОРИЛА ПОКРЕТУ НЕ ДАВИМО БЕОГРАД: Ваш кандидат позива грађане да сутра обуку црнину и кажете да то нема везе са вама?

FOTO: AP/Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla da je krajnje nekorektno koristiti decu za političke obračune.

- To niko ne radi, ni u jednoj civilizovanoj zemlji. Kakva je to politička debata, molim vas - upitala je Brnabićeva.

Poslanica Đorđević se tokom izlaganja osvrnula na jednu od predloženih mera i rekla da ne podržava povećanje broja policajaca u školama. Premijerka je podsetila da je njihova  koleginica, iz iste poslaničke klupe, Jelena Jerinić pre dvadeset dana izjavila da u našim školama ne postoje tri prsta obezbeđenja i da obezbeđenje ne postoji jer u školi njene dece školska policija pokriva dve osnovne škole.

- Šta nam vi tačno zamerate? Osoba iz vašeg poslaničkog kluba je pre dvadeset dana zamerila što nemamo obezbeđenje u školama, a vi nam danas zamerate što zapošljavamo 1.200 policajaca. Šta je vaša politika i koje nam mere predlažete, jer jedan dan govorite jedno, a drugi dan potpuno suprotno? - pitala je premijerka.

Brnabićeva je ukazala i na poziv građanima koji je uputila bivša kandidatkinja Zeleno/levih za predsednika Biljana Stojković, da „pokažu Vučiću da ga Beograd ne podržava, da u petak istaknu crni flor i na taj način istaknu svoju tugu zbog žrtava režima Aleksandra Vučića“.

- Kako sada poziv Biljane Stojković nema veze sa vama, jer je ona bila vaš predsednički kandidat i poziva građane da okače crni flor u petak, a da se u subotu svi radujemo? Kakve su to podele u društvu, kakva je to izgradnja demokratije i tolerancije? Vi ste takođe rekli da nije važno šta priča Jovo Bakić, jedan univerzitetski profesor, koji bi građane jurio po ulicama, Savi i Dunavu? Prema vašem mišljenju nije važno šta priča profesor Univerziteta u Beogradu. Pa šta je onda važno ako to nije? Naša deca neće živeti u boljem društvu dokle god to radite - rekla je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (13)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!