VERA U OPSTANAK NA OGNJIŠTU: Susret predsednika Vučića sa Srbima sa KiM koji su pešice krenuli na skup "Srbija nade"

Novosti online

25. 05. 2023. u 20:05

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je večeras Srbe sa Kosova i Metohije, koji su pešice krenuli sa KiM na veliki narodni skup „Srbija nade“.

ВЕРА У ОПСТАНАК НА ОГЊИШТУ: Сусрет председника Вучића са Србима са КиМ који су пешице кренули на скуп Србија наде

Foto: Printscreen/Pink

Susret je održan u zgradi Generalnog sekretarijata.

- Ja sam ponosan na to što imam priliku večeras da se zahvalim za podršku ne meni, već državi Srbiji, ovim ljudima. Ponosan sam što čuvate naša ognjišta i brinete o našoj zemlji, i što je uprkos pritiscima beskrajno volite - rekao je Vučić.

Kaže da on ne bi izdržao ni kilometar i po.

- Sada sam rekao ovim momcima da ja ne bih izdržao ni kilometar i po, a oni su izdržali stotine kilometara da pokažu ljubav prema državi Srbiji - kazao je Vučić.

On kaže da su Srbi stigli iz svih delova Kosova i Metohije.

- Možete da vidite kako su čvrsti, snažni i odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu, da sačuvaju svoja ognjišta. Trudiću se da im u tome pomognem, nikada da odmognem. Znate da kada ću i kada je teško i kada je lepo uvek biti uz vas. Sve najbolje vam želim - rekao je Vučić.

Dalibor Janković iz Kosovskog Pomoravlja zahvalio se predsedniku što se bori i čuva naše Kosovo.

- Samo sa vama imamo veru i nadu u dalji opstanak na Kosovu i Metohiji - rekao je on i uručio predsedniku medalju iz manastira Draganac.

Dejan Marjanović se zahvalio Vučiću na srdačnom prijemu. Kaže da su na put krenuli pre 9 dana u znak podrške Vučiću i predsedniku poklonio barjak. 

Grupa Srba iz Leposavića, Severne Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja odeveni u majice na kojima piše "Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije" krenula je 17. maja peške ka Beogradu da bi prisustvovala skupu "Srbija nade" i pressli 300 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (274)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)