SITUACIJA NA SEVERU KiM JUTROS MIRNA, ALI I DALJE NAPETA: Kurtijevi specijalci "čuvaju" opštinske zgrade

Dragana ZEČEVIĆ

27. 05. 2023. u 11:42

POSLE jučerašnjeg upada pripadnika tzv. specijalne kosovske policije u zgrade opština na severu Kosova i Metohije, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, jutros je mirno ali se napetost oseća na svakom koraku.

СИТУАЦИЈА НА СЕВЕРУ КиМ ЈУТРОС МИРНА, АЛИ И ДАЉЕ НАПЕТА: Куртијеви специјалци чувају општинске зграде

foto D.Z.

Na samom prilazu Zubinom Potoku sa magistralnog puta nalazi se jedno borbeno vozilo tzv. specijalne kosovske policije pored kojeg su policajci, dok su na platou ispred same opštinske zgrade na kojoj je juče postavljena zastava lažne države, tri borbena vozila i pripadnici tzv. specijalne kosovske policije. Oko deset sati ovaj prostor je nadletao helihopter KFOR-a, a nedaleko od opštinske zgrade nalaze se i pripadnici litvanskog KFOR-a koji takođe posmatraju čitavu situaciju.

- Ne želimo čak ni da ih gledmao. Ono juče je zaista bila demonstracija sile bez presedana. Iskoristili su situaciju kada je većina meštana otišla za Beograd na narodni skup i suzavcem i šok bombama ali i dugim cevima uperenim u goloruki narod, pre svega žene, zauzeli su zgradu opštine u kojoj Albanci nikada nisu bili niti mogu predstavljati naš narod, jer našu opštinu osim u dva albanska sela više od 95 odsto stanovništva čine Srbi - kažu nam revoltirano žitelji Zubinog Potoka koji su jutros bukvalno okretali glave od naoružanih kosovskih specijalaca koji dežuraju kraj borbenih vozila u centru ispred opštinske zgrade.

Slična situacija je i u opštinama Leposavić i Zvečan, gde takođe kraj borbenih vozila dežuraju specijalci Rosu koju su juče pored suzavca i šok bombi kretali i sa uperenim dugim cevima prema građanima.

Inače, za razliku od Zubinog Potoka i Leposavića na zgradi opštine Zvečan još uvek se nalaze dve srpske i zastava UN.

 

BONUS VIDEO: TEROR KURTIJEVIH BANDITA - Ispaljuju suzavac i šok bombe među narod u Zvečanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)