KURTI ĆE SNOSITI POSLEDICE: Hil poručio - Mora se postići napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Novosti online

31. 05. 2023. u 15:04

AMBASDOR SAD u Beogradu Kristofer Hil poručio je danas da će Priština snositi posledice jer nije poslušala savete Sjedinjenih Američkih Država, dodajući da će se to odraziti na odnose sa Vašingtonom, ali da nije upoznat sa svim detaljima.

КУРТИ ЋЕ СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ: Хил поручио - Мора се постићи напредак у нормализацији односа Београда и Приштине

Foto:S.Babović

Hil je istakao da mora da se postigne napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, formiranju Zajednice srpskih opština i nastavku dijaloga.

- Naš državni sekretar Entoni Blinken je jasno rekao da se suprotstavlja svim potezima koje je Kurti učinio što je u suprotnosti sa svim savetima koje smo davali. I Blinken je rekao da će to imati posledice. Moramo da nastojimo da ne izgubimo kompas i pravac kretanja, a to je formiranje ZSO, normalizacija odnosa. Potrebno je da se region Balkana miri i da se nastavi u pravcu EU i evroatlantskih integracija - rekao je Hil, dodajući da su prethodni dani bili veoma teški.

- Amerika sa žaljenjem gleda na sve napade na Kfor i NATO vojnike i to ne bi smelo da se ponovi - podvukao je Hil.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba