JEDINI KOJI TREBA DA SE VRATI SI TI, MI SMO OVDE SVOJI NA SVOME Filipović Kurtiju: Ne treba mi veće priznanje od klevete onog koji mrzi Srbe

Novosti online

02. 06. 2023. u 17:01

TZV. kosovski premijer Aljbin Kurti danas je, povodom višednevnih protesta Srba na severu Kosova zbog nasilnog okupiranja njihovih opština od strane specijalaca iz Prištine i nelegitimnih gradonačelnika, sa skupštinske govornice prozvao i označio veći broj Srba kao „teroriste“ i „kriminalce“.

ЈЕДИНИ КОЈИ ТРЕБА ДА СЕ ВРАТИ СИ ТИ, МИ СМО ОВДЕ СВОЈИ НА СВОМЕ Филиповић Куртију: Не треба ми веће признање од клевете оног који мрзи Србе

Foto: Printskrin TV Pink

Među njima i Aleksandra Filipovića, nekadašnjeg šefa operative tzv. kosovske policije za region sever koji je zajedno sa svojim kolegama 5. novembra skinuo uniformu, a koji se od tada više puta našao na meti medija i političara iz Prištine.

Tim povodom, odreagovao je i sam Filipović.

- Hvala nacističkom sledbeniku i vođi nacističke grupe policajaca koji me lično ili preko svojih slepih sledbenika javno optužuju zato što mirno, dostojanstveno i ponosno stojim uz svoj srpski narod i sa gađenjem posmatram nasilje koje sprovodite nad narodom koji ne prihvata ropstvo i tiraniju. Zahvalan zato što mi ne treba veće priznanje nego kleveta onog koji pored neskrivene mržnje prema Srbima mrzi i svoje i sebe. Možda je razlog taj što se još uvek nije identifikovao kao pripadnik jedne nacije, a možda mu ta spoznaja konačno pomogne da pronađe sebe i prestane da pali plamen sukoba, nasilja i mržnje na ovim prostorima - piše u saopštenju.

Filipović dalje u saopštenju navodi da Kurti raspiruje međuetničku mržnju.

- Optužbe koje iznose zasnovane isključivo na umetničkoj slobodi Kurtijevih naci-sledbenika koje se ogledaju u pisanju filmskih scenarija gde, očigledno, preko mog lika svi Srbi treba da budu predstavljeni kao najgori kriminalci i time svako nasilje prema Srbima predstavi kao opravdano. Odavno smo vas prozreli! Znamo kako optužujete, sudite i presuđujete. Uglavnom na osnovu “rekla-kazala” kupljenih, psihički nestabilnih svedoka, narko-zavisnika, nekih albanskih nazovi-novinara u ulozi tužioca ili pripadnika tajnih službi čiji je jedini zadatak da identifikuju nepokorne Srbe kako bi se na njihovom primeru slomili ostali. Kompletan srpski narod nazivate “besnom ruljom”, “fašistima” itd.  Govorom mržnje “Da se vratimo u Srbiju “ ili da nas, kako kažete, “Smestite u zatvor” raspirujete međuetničku mržnju i dajete nalog da se puca u srpsku decu i svakog Srbina, kao što su vaši specijalci to više puta činili pucajući u Stefana, Miloša, Miljana, Milana, Dragišu. Nažalost, jedini koji može negde da se vrati jesi upravo ti, jer smo mi na tvoju veliku žalost svoji na svome. MI SMO BILI, JESMO I BIĆEMO U SVOJOJ SRBIJI !!! Jadna je budućnost i Albancima i Srbima sa ovakvim nasilnikom! Jadna je ta demokratija kad je samo Vjosa i ti vidite na Kosovu i Metohiji! Naneli ste nepopravljivu štetu! Sa žaljenjem, Aleksandar Filipović - piše na kraju saopštenja.  

BONUS VIDEO: Ovo je Ljiljana Aksentijević, žena koju je Kurti nazvao vođom terorista iz Zvečana!

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (69)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna