KURTI ZAKUKAO: Zapadni izaslanici pristrasni, dolaze sa zahtevima Beograda;

Novosti Onlajn

08. 06. 2023. u 22:54

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da su Sjedinjene Američke Države i Evropska unija pristrasne u razgovorima Beograda i Prištine, tvrdeći da Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak dolaze sa zahtevima druge strane.

КУРТИ ЗАКУКАО: Западни изасланици пристрасни, долазе са захтевима Београда;

Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/Shutterstock/ilustracija

Kurti je za Asošijeted Pres naveo je da izaslanici SAD i EU za pregovore — Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, dolaze sa zahtevima Beograda.

- Dolaze nam sa zahtevima. Sa zahtevima druge strane - rekao je Kurti.

Kurti kaže i da zapadne sile ne bi trebalo da povlađuju Beogradu, u kojem vidi, kako kaže, "suštinski problem za nasilje na Zapadnom Balkanu".

Naveo je da su čak i za vanredne izbore u četiri severne opštine sa većinskim srpskim stanovništvom  23. aprila tzv. Kosovo izneverili međunarodni posrednici, jer su , kako je rekao, pozvali na izvršenje izbornih amandmana, ali nisu izvršili pritisak na jedinu političku stranku etničkih Srba da učestvuje u glasanju.

Zato kaže da će mu biti potrebna pomoć međunarodne zajednice da neguje politički pluralizam u etničkoj srpskoj manjini, kako bi se obezbedila "fer konkurencija i demokratska trka za nove gradonačelnike".

- Ne možemo sebi da dozvolimo još jedan proces koji će srpski kandidati bojkotovati par dana pre početka izbora, jer to Beograd nalaže - rekao je Kurti.

BONUS VIDEO: "IDITE KUĆI, KOSOVO JE SRBIJA" - Mališani iz Zubinog Potoka se igraju ispred bodljikave žice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)