ESKOBAROVA JASNA PORUKA KURTIJU: "Da ukine zabranu na srpsku robu, to je nepotrebno dizanje tenzija"

Novosti online

16. 06. 2023. u 15:45

SPECIJALNI izaslanik Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar naveo je danas da bi tzv. Kosovo trebalo da ukine zabranu na uvoz srpske robe i da je to ne samo neevropski, nego i nepotrebno dizanje tenzija.

ЕСКОБАРОВА ЈАСНА ПОРУКА КУРТИЈУ: Да укине забрану на српску робу, то је непотребно дизање тензија

Gabrijel Eskobar / Foto Tanjug

Eskobar je na pitanje novinara Kosova onlajna povodom zabrane koju je uvela prištinska vlada, odgovorio da nema pravnog osnova za takav potez i da bi zabranu trebalo ukinuti.

- Ta zabrana za robu i određena vozila treba da bude ukinuta. EU smatra da je to ne samo antievropsko, sprečavati kretanje ljudi i roba, nego za to nema ni zakonskog osnova. SAD u potpunosti podržavaju taj stav EU. Što se tiče kritika premijera Kurtija na račun Kfora, SAD i drugih povodom slučaja trojice kosovskih policajca, kao što sam već rekao, sačekaćemo činjenice i da se završi istraga pre davanje bilo kakvih izjava - rekao je Eskobar.

BONUS VIDEO: NOVA PROVOKACIJA KURTIJA - Poslao Krasnićija u opštinu Leposavić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo