SA MODRICAMA I HEMATOMIMA PRIMLJENI U BOLNICU: Detalji napada na srpsku decu na Kosovu i Metohiji

Novosti online

17. 06. 2023. u 22:19

PRIPADNICI Kurtijeve policije Rosu večeras su u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, K. R. (15) i D. R. (17).

СА МОДРИЦАМА И ХЕМАТОМИМА ПРИМЉЕНИ У БОЛНИЦУ: Детаљи напада на српску децу на Косову и Метохији

Foto: Profimedia/Ilustracija

Povodom ovog zločina oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju, iz koje ističu da su brat i sestra prisilno zaustavljeni dok su vozili kvad, a potom su ih pripadnici policije lažne države maltretirali, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli.

- Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške - piše u saopštenju Kancelarije za KiM.

- Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije. Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji - navode iz Kancelarije.

Iz tog tela ističu da je zastrašujuće to što se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora.

- Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca. Jedno je izvesno - dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan - zaključuju iz Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)