OVO SU SRPSKA DECA KOJU SU TUKLI KURTIJEVI SPECIJALCI: Devojčicu vukli po zemlji, a dečaka brutalno udarali (FOTO)

D. Z.

17. 06. 2023. u 23:21

KURTIJEVI specijalci prema saznanjima "Novosti" zaustavili su brata i sestru K.R (15) i D.R.(17) dok su vozili kvad večeras u Đitkovcu kraj Zvečana Kada su ih zaustavili tražili su, od mladića da ukloni opremu sa sebe.

ОВО СУ СРПСКА ДЕЦА КОЈУ СУ ТУКЛИ КУРТИЈЕВИ СПЕЦИЈАЛЦИ: Девојчицу вукли по земљи, а дечака брутално ударали (ФОТО)

Levo na slici pretučeni dečak K.R (15), desno pretučena devojčica D.R.(17)

Dečak je rekao da je oprema po propisima, ali je jedan od specijalaca strgao sa njega opremu i počeo da ga udara.

Levo na slici pretučeni dečak K.R (15), desno pretučena devojčica D.R.(17)

Prestravljenu devojčicu drugi policajac je uhvatio za kosu i vukao je po zemlji. Zbog zadobijenih povreda brat i sestra su dovedeni u kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde je u toku dijagnostika njihovih povreda.

Preučena devojčica (17)

Inače, Žitkovac je čisto srpsko selo u opštini Zvečan.

Povodom napada na dvoje srpske reagovala je i Kancelarija za KiM iz koje ističu da su pripadnici  Kurtijeve policije ROSU večeras u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, K. R. (15) i D. R. (17).

- Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli. Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je sada jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije.

- Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora. Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca. Jedno je izvesno - dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan-zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024