ESKOBAR I LAJČAK RAZGOVARAJU O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Danas virtuelna diskusija o ponovnom pokretanju razgovora

Novosti online

20. 06. 2023. u 08:16

ZAMENIK pomoćnika državnog sekretara i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak održaće danas javnu diskusiju u Atlantskom savetu o nedavnim dešavanjima u regionu i dijalogu tzv. Kosova i Srbije, na kojoj će prikazati moguća rešenja za smanjenje tenzija na severu.

ЕСКОБАР И ЛАЈЧАК РАЗГОВАРАЈУ О ДИЈАЛОГУ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Данас виртуелна дискусија о поновном покретању разговора

Foto: Tanjug

U saopštenju Atlantskog saveta navodi se da je nedavni napredak u normalizaciji odnosa između Srbije i tzv. Kosova kroz dijalog uz posredovanje EU ugrožen eskalacijom tenzija na severu Kosova i Metohije.

Iz Atlantskog saveta podsećaju na niz dešavanja od aprila meseca kada su održani izbori na severu, pa sve do hapšenja policajaca tzv. Kosova u centralnoj Srbiji.

- Događaj će ponuditi uvid u to kako SAD i EU imaju za cilj da pomognu u smanjenju tenzija i pronađu potencijalna rešenja za Srbiju i tzv. Kosovo za uspostavljanje stabilnijih odnosa - navodi se u saopštenju Atlantskog saveta.

Virtuelna diskusija o ponovnom pokretanju dijaloga tzv. Kosova i Srbije održaće se danas u 15 časova.

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: AKCIJA SRPSKE POLICIJE - Na teritoriji centralne Srbije uhapsili do zuba naoružane Kurtijeve specijal

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo