VREME JE DA SE SNAŽNO USMERIMO NA KVALITET ZDRAVSTVENE ZAŠTITE: Predsednik Vučić sa dr Hansom Klugeom iz SZO (FOTO)

Novosti Onlajn

22. 06. 2023. u 12:51

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ СНАЖНО УСМЕРИМО НА КВАЛИТЕТ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ: Председник Вучић са др Хансом Клугеом из СЗО (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

U poslednjih deset godina, Srbija je izgradila veliki broj savremenih bolnica i nabavila najmoderniju opremu za zdravstvene ustanove širom zemlje. Sada je vreme da se snažno usmerimo na organizaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite, jer je ona najvažnija za naše građane.


Sa prijateljima iz Svetske zdravstvene organizacije razgovarao sam o obimu buduće saradnje na integrisanom modelu primarne zdravstvene zaštite, kao i na jačanju otpornosti celokupnog zdravstvenog sistema naše zemlje, jer su njihova iskustva u ovim oblastima od nemerljivog značaja za Srbiju.


Mi nastavljamo ubrzano da radimo i na unapređenju pristupa zdravstvu kroz elektronske sisteme, kao i na jačanju kapaciteta svih naših zdravstvenih institucija, ali i na postizanju saradnje u održavanju kontinuiranog i stabilnog snabdevanja lekovima imajući u vidu izazove na globalnom tržištu snabdevanja lekovima, napisao je predsednik Aleksandar Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (99)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu