SVEČLJA PREVRĆE DŽIP EULEKSA: Huliganstvo Kurtijevog ministra bez kazne

Novosti online

25. 06. 2023. u 11:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je o slučaju iz 2013. godine kada je sadašnji Kurtijev ministar Dželjaj Svećlja na nasilnim protestima u Prištini zajedno sa nekolicinom stranačkih aktivista, pripadnike tzv. kosovske policije gađao kamenicama, staklenim flašama, pirotehničkim sredstvima, bojom i raznim drugim predmetima, usled čega su četiri tzv. kosovska policajca povređena, a brojna imovina uništena.

СВЕЧЉА ПРЕВРЋЕ ЏИП ЕУЛЕКСА: Хулиганство Куртијевог министра без казне

Foto: Printskrin/Pink

- To je slika kompletnog licemerja zapada. Govori o drustrukim standardima i EU i SAD - rekao je Vučić i dodao:

- Ovo je Svećlja koji okreće naopačke Euleksov džip. Džip evropske policije. On zbog toga nije gonjen, on zbog toga sebe ne goni, ne goni ga tužilac ni kosovski ni evropski, a gone Srbe koji ništa od toga nisu uradili.

Foto: Printskrin/Pink

Podsetimo, Svečlja do dana današnjeg zbog svojih nedela nije proveo ni dana u pritvoru, suđenja je izbegavao, a kada se za tri dana navrši 10 godina od ovog zločina, nastupiće apsolutna zastarelost ovog slučaja i Svečlja nikada neće odgovarati za brutalne napade na tzv. kosovsku policiju.

S druge strane, Svečlja je glavni Kurtijev jurišnik za neosnovana i brutalna hapšenja Srba sa severa Kosova i Metohije, koje smešta u prištinske kazamate bez osnova, dokaza a često i bez naloga suda, ali po nekakvim tajnim optužnicama iako postoje jasni dokazi o njihovoj nevinosti. Oni su, kao što smo ranije pisali, tokom pritvora bili brutalno prebijani i maltretirani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (71)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom