POLICIJA TZV. KOSOVA NE ŽELI NIŠTA SRPSKO NA GAZIMESTANU: Stoje na ulazu i od ljudi oduzimaju sveće (VIDEO)

Novosti online

28. 06. 2023. u 13:30

TZV. Kosovska policija koja obezbeđuje ulaz na Gazimestan ne dozvoljava Srbima, koji su danas došli da na ovom mestu odaju počast knezu Lazaru i kosovskim junacima, da unesu bilo kakvo srpsko obeležje, ali ni da zapale sveće.

ПОЛИЦИЈА ТЗВ. КОСОВА НЕ ЖЕЛИ НИШТА СРПСКО НА ГАЗИМЕСТАНУ: Стоје на улазу и од људи одузимају свеће (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Prisutni su i pripadnici Euleksa, a kako javlja reporter Kosovo onlajna, za sada nema incidenata.

I pored toga što parastos kosovskim junacima ove godine zbog bezbednosne situacije neće biti služen na Gazamistanu, vernici samoinicijativno u manjim grupama dolaze kako bi odali poštu.

Predstavnici privremenog organa Prištine i delegacije iz Centralne Srbije i Republike Srpske položili su danas vence na Gazimestanu.

Kako se vidi na fotografiji ispod, sveće su naslagane na rampi.

Foto: Novosti

Podsetimo, vidovdanski parastos, koji se tradiocionalno održava pred spomenikom kosovskim junacima na Gazimestanu, ove godine, zbog ozbiljnosti aktuelne bezbednosne situacije, održan je u manastiru Gračanica.

Foto: Printskrin/jutjub

Patrijarh SPC Porfirije tokom besede nakon održane liturgije u manastiru Gračanica poručio je da su svetinje na Kosovu i Metohiji dom svih Srba, i da u njima pronalazimo razlog svog postojanja.

BONUS VIDEO: ZA VREME GOVORA PATRIJARHA: Helikopter KFOR-a nadleće Gračanicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!