NAŠA DECA ŽIVE SA STRAHOM OD ROSU Vulovi: Život se u Zubinom Potoku ne odvija normalno, napeto je

Novosti Onlajn

12. 07. 2023. u 13:36

BIVŠI gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović izjavio je za TV Most da je situacija u toj opštini izuzetno napeta i teška zbog postupanja tzv. kosovskih specijalnih jedinica, i da su meštani uznemireni, jer je njihovom sugrađaninu Milovanu Božoviću produžen pritvor.

НАША ДЕЦА ЖИВЕ СА СТРАХОМ ОД РОСУ Вулови: Живот се у Зубином Потоку не одвија нормално, напето је

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vulović ističe da je opštinska zgrada još uvek uzurpirana, i da u uslovima kakvi jesu, život ne može da se odvija normalno.

- Specijalne jedinice Rosu su već mesec i po dana u zgradi i ne dozvoljavaju nam da dođemo do svojih radnih mesta. Pored toga, uzurpirali su imovinu srpskih domaćina na koje su izgradili baze, napravili su tri punkta, šetaju gradom sa dugim cevima. Život se ne odvija normalno. Najgore je što naša deca žive sa strahom od albanskih specijalnih jedinica - kaže Vulović.

Govoreći o uhapšenim Srbima, među kojima je i Milan Božović iz Zubinog Potoka, ističe da je on jedan od prvih uhapšenih Srba na severu Kosova.

- Čovek je potpuno nevin, optužen bez ikakvog dokaza, sada mu je pritvor produžen još mesec dana. U stalnom smo kontaktu sa advokatom i njegovom porodicom. Država Srbija je obezbedila garancije da može da se brani sa slobode, međutim to tzv. kosovske institucije nisu ni uzele u razmatranje - navodi Vulović.

Naglašava da je čitava porodica Božović ugrožena.

- Milovan ima troje maloletne dece, najstarije ima šest godina, najmlađe dve godine. Majka mu je operisana od kancera, otac bubrežni bolesnik u međuvremenu dobio šećer, tako da je zaista čitava porodica ugrožena. Tzv. kosovske institucije nemaju nikakav dokaz, jednostavno drže čoveka u pritvoru dva meseca, a ko zna koliko će još tamo ostati - zaključio je Vulović.

BONUS VIDEO: Kurtijevi policajci ponovo ušli na teritoriju centralne Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)