AMBASADE DA CRNOJ GORI BUDU PARTNER, A NE NAMESNIK: Intervju - Andrija Mandić

V. KADIĆ

24. 07. 2023. u 07:00

NEMA sumnje da bi učešće predstavnika srpskog naroda u crnogorskoj vladi doprinelo svim onim procesima koji su vezani za Crnu Goru i sve njene građane. Verujem, pre svega, da smo svi koji učestvujemo u ovim razgovorima odgovorni i ozbiljni ljudi i da će ovaj proces biti lišen sujeta i nerealnih ambicija. Mi smo spremni da uđemo u vladu i preuzmemo odgovornost. Važno je istaći da na prvom sastanku nismo govorili o raspodeli resora, jer se u medijima pojavljuju različite informacije. Neophodno je da se ispoštuje volja građana na izborima, što je, uostalom, zapisano i u tački 7 principa koje je ponudio Pokret "Evropa sad". To je azbuka demokratije.

АМБАСАДЕ ДА ЦРНОЈ ГОРИ БУДУ ПАРТНЕР, А НЕ НАМЕСНИК: Интервју - Андрија Мандић

Foto Profimedia

Ovo u razgovoru za "Novosti" kaže lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, čija partija je deo političkog saveza "Za budućnost Crne Gore" koju čine Demokratska narodna partija i Radnička partija. Na pitanje kako ocenjuje to što koaliciju ZBCG Zapad konstantno naziva "remetilačkim faktorom", odgovara:

- Svi moraju da shvate i prihvate svoju ulogu. Tako i ambasade i zapadni centri moći moraju da znaju da su oni neko ko treba da bude partner Crnoj Gori, a ne kolonijalni namesnik. Samo u tim kategorijama oni mogu da ponude svoje dobre usluge, jer svaki pokušaj da silom utiču na formiranje vlasti, suprotno rezultatima izbora, Crnu Goru

odvlači u krizu i nestabilnost.

Koje su to pozicije koje ZBCG želi u novoj vladi?

- Mi smo spremni za dogovor i bićemo pošten partner onima sa kojima bi trebalo da budemo u vladi. Pokazali smo i u proteklom periodu da imamo kvalitetne ljude koji su ostvarili vrhunske rezultate u oblastima koje su pokrivali i nema sumnje da će naši kadrovi raditi na razvoju Crne Gore i boljem životu građana.

Postoji li "crvena linija" preko koje nećete preći?

- Nema potrebe da se govori o crvenim linijama, verujemo u korektan odnos svih činilaca i svi imamo pred sobom izborne rezultate. Prvi sastanak je protekao u atmosferi koja je upravo bila primer uvažavanja i nadam se da će se nastaviti u tom duhu. Mi smo koalicija sa kičmom i dignitetom, smatramo da niko nikoga ne sme da potcenjuje.

Svedoci smo novih medijskih napada na istaknute članove vaše partije, pre svih predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Kako ste to doživeli?

- Marko Kovačević je jedan od najboljih mladih političara u Crnoj Gori i nije čudno što se nalazi na meti naših političkih protivnika. Međutim, ima sve potrebne kvalitete da nastavi uspešnu priču kakva je grad Nikšić otkako je on postao predsednik opštine i ne treba previše da se osvrće na te neutemeljene i fingirane napade. Vidimo da u tim napadima prednjače dobro poznate antisrpske adrese, od DPS do nekih medija i NVO, a kad vas takvi napadaju, odmah znate da ste na pravom putu. On je budućnost Crne Gore i ima našu podršku.

Konstituisanje u četvrtak

MANDIĆ je saopštio da će se do četvrtka, za kada je zakazana konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore, znati u kom pravcu će se kretati država, dodajući da će se tada definisati parlamentarna većina. Smatra da bi Vladu trebalo formirati od onih koji su pobedili 30. avgusta 2020. godine, poručujući da je koalicija ZBCG spremna da uđe u nju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)