DVOLIČNOST OPOZICIJE: Bore se protiv "Rio Tinta" i blokiraju Gazelu, a privatno posluju sa istim istom tom kompanijom

Novosti online

05. 08. 2023. u 21:44

AKTIVISTI SEOSa i UG "Ne damo Jadar" se javno protive poslovanju "Rio Tinta" u Gornjim Nedeljicama, a kad se kamere ugase i mediji udalje posluju sa tom istom kompanijom i zarađuju prodajom zemljišta, koje je u njihovom ili vlasništvu njihovih porodica, toj istoj kompaniji.

ДВОЛИЧНОСТ ОПОЗИЦИЈЕ: Боре се против Рио Тинта и блокирају Газелу, а приватно послују са истим истом том компанијом

Protest

Jedan od njih je i Nebojša Petković iz Gornjih Nedeljica, jedan od osnivača Udruženja građana "Ne damo Jadar".

Večeras je, gostujući na televiziji N1, iz udobne stolice i duvog studija, dao podršku svojim malobrojnim kolegama iz SEOS - "Saveza ekoloških organizacija Srbije" koji su blokadi međunarodnu saobraćajnicu - autoput kod Gazele u Beogradu, što je, da podsetimo, krivično delo.

Foto: Printskrin

 

Petković se u javnosti predstavlja kao zakleti protivnik aktivnosti kompanije "Rio Tinto" u Srbiji i iskopavanju litijuma u našoj zemlji.

I pored toga, iako namera "Rio Tinta" sigurno nije da se bavi poljoprivredom, nije mu zasmetalo što je njegov otac Milan Petković, takođe iz Gornjih Nedeljica, poslovao upravo sa ovom kompanijom.

Naime, Petković stariji je sa kompanijom "Rio Sava", ćerkom firmom "Rio Tinta", sklopio kupoprodajni ugovor u februaru 2021. godine u Loznici i tom prilikom je kompaniji prodao njivu 5. klase, površine oko 3.000 metara kvadratnih za 4.983,00 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (95)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)