"OVAKVI INCIDENTI VRAĆAJU OSEĆAJ STRAHA U SRPSKU ZAJEDNICU..." Petković osudio napad na imovinu poslanika SL Zorana Maksimovića

Tanjug

06. 08. 2023. u 20:37

DIREKTOR Kancelarije za kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da je bombaški napad na imovinu poslanika Srpske liste Zorana Maksimovića iz Raniluga nedopustiv i zabrinjavajući i pozvao međunarodnu zajednicu da pomognu u rasvetljavanju tog čina.

ОВАКВИ ИНЦИДЕНТИ ВРАЋАЈУ ОСЕЋАЈ СТРАХА У СРПСКУ ЗАЈЕДНИЦУ... Петковић осудио напад на имовину посланика СЛ Зорана Максимовића

Foto: Tanjug

Petković je u saopštenju istakao da u bombaškom napadu, do kojeg je došlo nakon serije pritisaka i provokacija nad srpskim narodom južno od Ibra, "tek pukom srećom niko nije povređen".

Naglasio je da se taj napad mora najozbiljnije shvatiti i tretirati sa dužnom pažnjom jer "šalje Srbima i njihovim legitimnim predstavnicima poruku da nisu bazbedni u svojim domovima, na svom kućnom pragu".

- Pozivamo međunarodne predstavnike da svojim autoritetom pomognu da se rasvetle sve okolnosti ovog mučkog napada koji ne sme ostati još jedan nerasvetljen etnički incident - poručio je Petković.

Podsetio je da kod Srba južno od Ibra "nikada neće izbledeti sećanje na sve strahote koje su preživeli od strane ekstremista" i naveo da ovakvi incidenti "samo vraćaju osećaj straha i uznemirenosti u srpsku zajednicu".

Podsećamo, eksplozivna naprava bačena je na lokal koji se nalazi u sastavu porodične kuće poslanika Srpske liste u skupštini privremenih prištinskih institucija Zorana Maksimovića iz Raniluga.

BONUS VIDEO: VUČIĆ U PRIJEDORU: Nikada neće reći da je to najveće etničko čišćenje na evropskom tlu od 1945.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić