VLADIKA TEODOSIJE I BARBANO U GRAČANICI: EULEKS podržava jednak tretman za sve zajednice

Tanjug

10. 08. 2023. u 00:45

PRVI čovek EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano danas je u manastiru Gračanica posetio vladiku raško-prizrenskog Teodosija.

ВЛАДИКА ТЕОДОСИЈЕ И БАРБАНО У ГРАЧАНИЦИ: ЕУЛЕКС подржава једнак третман за све заједнице

Foto Vikipedija/Sasa Micic

Barbano je tokom razgovora sa vladikom rekao da će EULEKS nastaviti da podržava vladavinu zakona i da pažljivo nadgleda pravosudni sistem, s ciljem da se poštuju prava svih koje žive na KiM i obezbedi jednak tretman za sve zajednice na Kosovu i Metohiji.

Barbano je na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru, naveo da mu je episkop Teodosije izneo svoju zabrinutost u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

-Tokom otvorene diskusije, čuo sam zabrinutost vladike u vezi sa opštom bezbednosnom situacijom na KiM i poštovanjem ljudskih prava nevećinskih zajednica. Uverio sam ga da će EULEKS nastaviti da podržava vladavinu zakona i da pažljivo i snažno nadgleda pravosudni sistem u smislu poštovanja proceduralnih, zakonskih i ljudskih prava, uključujući jednak tretman za sve zajednice, objavio je šef EULEKSA na društvenoj mreži "X".

Barbano je naveo da je sa vladikom Teodosijem razgovarao i o značaju daljeg negovanja konstruktivnog odnosa između zajednica koje žive na KiM.

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)