JEVTIĆ: Sud presudio – Saši Milosavljeviću prekršena prava

D. Z.

17. 08. 2023. u 22:00

GRADONAČELNIK Štrpca Dalibor Jevtić saopštio je da je Ustavni sud u Prištini, nakon presude u korist Jadrana Kostića i Saše Spasića, doneo odluku da prihvati i žalbu Saše Milosavljevića, još jednog uhapšenog u slučaju “Brezovica”, i presudio da su mu prekršena osnovna prava. Jevtić je na svom Fejsbuk profilu objavio deo odluke Ustavnog suda uz pitanje – zašto su okrivljeni još uvek u pritvoru.

ЈЕВТИЋ: Суд пресудио – Саши Милосављевићу прекршена права

foto d.z.

- U obrazloženju odluke navodi se da je jednoglasno utvrđeno da rešenje Apelacionog suda od 5. septembra prošle godine nije u saglasnosti sa ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Drugim rečima, Saša se u pritvoru nalazi protivpravno - naglasio je Jevtić koji je naglasio da je izdvojeno mišljenje jednog od sudija, koji je, između ostalog, naveo da smatra da je sud „morao da proglasi ništavnim rešenje Apelacionog suda od 5. septembra 2022. i rešenje Osnovnog suda od 13. septembra 2022, to jest sva naknadna rešenja kojima je Milosavljević držan u protivstavnom pritvoru“.

- Ovome nema potrebe ništa dodati, osim postaviti pitanje: Zašto su naša braća još uvek u pritvoru? - upitao je Jevtić na svom fejsbuk profilu.

Inače, u navodnoj aferi „Brezovica“pritvoreno je više Srba iz ove opštine zbo navodnog nelegalnog izdavanja građevinskih dozvola za gradnju na području opštine Štrpce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)