NIJE MAJKA KLELA SINA ŠTO SE KOCKAO, VEĆ ŠTO SE VADIO: Sa Nove S odgovorili Vučiću, pa se ukopali još više

Novosti online

23. 08. 2023. u 18:59

NIJE majka klela sina što se kockao, već što se vadio! Ovom narodnom poslovicom mogao bi da se okarakteriše tekst pod naslovom "Odgovor „lažova“ predsedniku Vučiću: Da, zaista je i nebo plavo" objavljen na portalu Nova S, bliskom opoziciji, a u vlasništvu kontroverznog biznismena Dragana Šolaka.

НИЈЕ МАЈКА КЛЕЛА СИНА ШТО СЕ КОЦКАО, ВЕЋ ШТО СЕ ВАДИО: Са Нове С одговорили Вучићу, па се укопали још више

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas činjenicama laži Danasa i Nove S da se u dokumentu iz Atine predviđa i hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina za ratne zločine.

- Pokazaću vam o kakvim mi lažovima govorimo. Da vam sad ja pročitam šta tačno piše. Da vidite sa kakvim lažovima imamo posla. To je bio razgovor, hoće li neko poimence da se pominje, čak ga nije bilo ni u verzijama, ali su bile neke teže verzije u kojima je bilo jasno o kome se govori. Pa je i to promenjeno. Pročitaću vam sada, slušajte, molim vas, kakvi su to lažovi - rekao je Vučić te pročitao usaglašenu izjavu:

- Saglasili smo se da ratni zločini i druga zlodela ne smeju proći nekažnjeno, poput napada na civile i uništavanje infrastrukture, a svi koji su odgovorni moraju za to da odgovaraju. Tačka, kraj. Koga vi zavitlavate, lažovčine. Gde piše Putin, Rusija... Ima li neko normalan ko ovo ne bi prihvatio. Zamislite piše da treba da odgovaraju oni koji su ubijali decu i civile. I gde piše Putin? Nego lažemo i nastavljamo da lažemo i baš nas briga. Ima li neko normalan na svetu ko ovo ne bi potpisao. Imate u međuverzijama i prvoj verziji nešto što nije usvojeno. To mi govore ljudi koji danima vode hajku protiv mene da uvedemo sankcije Rusiji, da se viđam sa Zelenskim, a ne sa Putinom. Ima li tu neke ideologije?

Nakon ove izjave Nova S je objavila tekst, odnosno kako kažu odgovor predsedniku, ali su se svojim vađenjem ukopali još dublje, pa i sami potvrdili da su slagali i izmilili sve.

Dakle, u novom tekstu koji nazivaju odgovor "lažova", potvrdili sve što je predsednik Srbije danas rekao - nigde u deklaraciji ne postoji da je potpisao bilo šta u vezi Putina, niti se ruski predsednik igde navodi.

Foto: Printskrin/Nova S

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (243)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana