MOŽEMO DA SEDIMO I 10 SATI, TEŠKO BISMO NAŠLI REŠENJE: Vučić o razgovoru sa Lajčakom i Kurtijevom opasnom planu

Novosti online

31. 08. 2023. u 12:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, govoreći o razgovoru sa izaslanikom EU za Kosovo i Metohiju Miroslavom Lajčakom i situaciji na KiM, da je ideja mnogo, ali da rešenja ponestaje.

МОЖЕМО ДА СЕДИМО И 10 САТИ, ТЕШКО БИСМО НАШЛИ РЕШЕЊЕ: Вучић о разговору са Лајчаком и Куртијевом опасном плану

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Mogli smo da sedimo i 10 sati, plašim se da bismo teško mogli pronaći rešenje, kada razgovarate sa ljudima koji rešenje neće da traže, kada razgovarate sa ljudima iz Prištine koji traže razloge za sukob i za napad na srpsko stanovništvo na severu - rekao je predsednik.

On ističe da je Kurtijeva želja da protera srpski živalj sa severa.

Ima isti narativ koji postoji u svim delovima bivše Jugoslavije. Kako meni ne smeta što Bošnjaci pozovu svoje goste iz Sarajeva? A svi drugi traže samo one Srbe koji će da budu njima poslušni i da se obavezno suprotstavljaju svojoj matici. Ako to ne rade, onda su Vučićevi poslušnici i bednici iz Beograda. Nisu nikakvi bednici, to su ljudi koji pripadaju istom narodu - rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da bi Kurti da ima svoje Srbe poslušnike, posebno one koji sarađuju sa narko-kartelima.

- Okupi te i ostale poslušnike za sitno para i ajde govorite protiv Srbije. Mnogo problema imamo, ja sam pomenuo četiri goruće teme, a neću ni da pominjem da smo hiljadama milja daleko od formiranja ZSO, koja bi rešila problem zgrade u Mitrovici i mnogih drugih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (96)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)