GUST RASPORED VUČIĆA U NJUJORKU: Pred predsednikom važni sastanci - Sinoć prisustvovao prijemu kod Šolca (FOTO)

Novosti onlajn/M.S.

19. 09. 2023. u 10:35

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić boravi u Sjedinjenim Američkim Državama do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

ГУСТ РАСПОРЕД ВУЧИЋА У ЊУЈОРКУ: Пред председником важни састанци - Синоћ присуствовао пријему код Шолца (ФОТО)

Foto: Instagram/Budućnost Srbije AV

Brojni sastanci pred predsednikom

Tokom boravka u Njujorku, predsednik Vučić sastaće se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, predsednikom Švajcarske Konfederacije Alanom Berseom, predsednikom Republike Koreje Jun Sok Jolom, predsednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Obraćanje Vučića 21. septembra

Predsednik Srbije će se obratiti učesnicima 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u četvrtak, 21. septembra, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Prijem kod Olafa Šolca i poziv kancelaru da poseti Srbiju

Predsednik Vučić je sinoć prisustvovao prijemu koji je za učesnike Generalne skupštine priredio kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc, a povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u Ujedinjenim nacijama. 

- Srdačan susret sa Olafom Šolcom. Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju Ujedinjenih nacija u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova.

Saglasili smo se da je #UNGA78 odlična prilika za lidere sveta da se sastanu i otvoreno razgovaraju o realnim problemima sa kojima se svi susrećemo. Ponovio sam poziv kancelaru Šolcu da poseti Srbiju, kako bismo podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između naše dve zemlje - napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu. 

U društvu lidera iz regiona

Vučić se iz Njujorka noćas oglasio na svom Instagram profilu, gde je podelio fotografiju na kojoj se nalazi u društvu lidera iz regiona, među kojima su mađarska predsednica Katalin Novak, predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar, bugarski predsednik Rumen Radev, predsednik Crne Gore Jakov Milatović i drugi. 

- Sa prijateljima @katalin.novak @presidentrumenradev @natasa.pirc.musar  @jakov_milatovic @leovaradkar i drugim liderima regiona i šire. Okupili smo se u Njujorku kako bismo na #UNGA78 razmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima današnjice i mogućim rešenjima za neke od gorućih problema.

Ovo je, takođe, izuzetna prilika da se i glas svih nas sa Zapadnog Balkana čuje jače i bolje. Očekujem veliki broj sastanaka sa kolegama sa svih kontinenata, sa kojima ću razgovarati o jačanju saradnje, obnavljanju nekih starih, tradicionalnih partnerstava i građenju novih - napisao je predsednik. 

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (142)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici