OSMANIJEVA GUBI VREME U NJUJORKU: Vučić će se obratiti učesnicima zasedanja Generalne skupštine UN, a Priština to može samo da sanja

Novosti online

19. 09. 2023. u 17:14

POLITIČARKA sa Kosova i Metohije Vjosa Osmani boravi u Njujorku, ali se njeni sastanci svode na razgovore sa pravim državnicima u hodnicima i na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

ОСМАНИЈЕВА ГУБИ ВРЕМЕ У ЊУЈОРКУ: Вучић ће се обратити учесницима заседања Генералне скупштине УН, а Приштина то може само да сања

Foto: AP Photo/Richard Drew

Podsećamo, Srbija (SR Jugoslavija) je 2000. ponovo primljena u UN i to u svojim zvaničnim granicama. Za prijem u UN Priština mora da obezbedi podršku Saveta Bezbednosti (gde Rusija i Kina imaju pravo veta), a zatim i većinu glasova Generalne skupštine.

Nakon što su vlasti u Sijera Leone 2020. godine donele odluku o povlačenju priznanja jednostrane kosovske nezavisnosti Priština više nema većinu u Ujedinjenim Nacijama, gde glas svake od 193 zemalja članica ima istu težinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na početkom godine u Palati Srbija kazao i da trenutno 106 država ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova, da ga priznaje 84, a da tri države "nisu načisto". Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija i Maldivi povukle su priznanje tzv. Kosova, saopštio je tada Vučić.

Potpuni kolaps mrtvorođenčeta od države Osmanijeva pokušava da zamaskira fotografijama sa ratnim zločincima. Tako je fotografisana sa bivšim predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Bilom Klintonom i bivšim glavnokomandujućim evropskih snaga NATO-a u vreme agresije na SRJ Veslijem Klarkom.

Međutim, u UN za lažne države mesta nema. Tako će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić  u četvrtak obratiti učesnicima zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a Priština nova priznanja ne dobija i njeni jeftini pokušaji da privuče pažnju svetskih državnika su unapred osuđeni na propast.

Predsednik Vučić poručio je danas da će u svom govoru u četvrtak snažno štititi poziciju Srbije.

-  Počeli smo jutros rano u UN. Mi istupamo u četvrtak i snažno ćemo štititi poziciju Srbije. Uveren sam da će građani naše zemlje biti ponosni na svoje rukovodstvo - naveo je Vučić u objavi na Instagram profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (103)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)