PETKOVIĆ: Kurti realizuje pretnju upućenu Srbima

Novosti online

20. 09. 2023. u 16:12

ČAK trojica Srba uhapšena su danas na Kosovu i Metohiji.

ПЕТКОВИЋ: Курти реализује претњу упућену Србима

Foto: Tanjug

Prvo je u prepodnevnim časovima u Severnoj Mitrovici uhapšen I.E, a u Zvečanu D.M, koji je bivši pripadnik tzv. kosovske policije. Z. K. uhapšen je danas u Prilužju, a nakon hapšenja Kurtijeva "policija" sprovela ga je u Prištinu.

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM ističe da je očigledno da je Kurti krenuo u realizaciju pretnji posle Brisela, kada je rekao da će "Srbi da plate".

- U Severnoj Mitrovici uhapšen je jutro onkološki bolesnik. U Zvečanu je policija blokirala ceo Zvečan, pa onda uhapsila oca troje dece, domaćina i odvela ga u pravcu Prištine. Uhapsili su i trećeg Srbina, čoveka koji ima 73 godine. Njega su bukvalno oteli. U tome su učestvovali i radnici prištinske Elektrodistribucije. Pozvonili su mi, on im je otvorio da navodno provere brojilo. I u tom trenutku kada je izašao, došao je džip civilnih tablica i trojica policajca su ga bukvalno ugarala i odvela u pravcu Prištine - rekao je Petković.

On je dodao da Kurti ima cilj da protera Srbe sa vekovnih ognjišta i da izazove rat.

- U poslednja dva i po meseca, Srbi ama bukvalno ništa nikome nažao nisu učinili. Nikoga nisu napali. Žive svoje živote onako kako znaju i umeju. I sam Kurti je pred odlazak u Brisel govorio kako je mirnjo na severu - ističe on.

Tražićemo hitno zasedanje Saveta UN povodom situacije na KiM, poručio je na kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (43)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!