PETKOVIĆ O GOVORU VUČIĆA U NJUJORKU: Predsednik je objasnio čitavom svetu kako se bori jedna mala, ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja

Novosti online

21. 09. 2023. u 20:30

DIREKTOR Kancelarije za KiM, Petar Petković oglasio se povodom istorijskog ogova koji je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić održao u Njujorku, na Generalnoj skupštini UN.

ПЕТКОВИЋ О ГОВОРУ ВУЧИЋА У ЊУЈОРКУ: Председник је објаснио читавом свету како се бори једна мала, али одговорна и слободољубива земља

Foto: Tanjug

Njegove utiske prenosimo u celosti:

"Cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, ponosni su na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na UNGA gde je jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer upravo tako brani i principe na kojima počiva sistem UN.

Predsednik Srbije objasnio je čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve - i one velike i one male. 

Ceo svet je imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti... i o tome će u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način. 

Ostaće zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno "Kosovo", a s druge strane  se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine. 

Slobodarski narod u Srbiji je danas bio posebno ponosan na predsednika Vučića, a svoje oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN.

Živela Srbija!" poručio je Petković.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (25)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo