"ZATRAŽIO SAM VEĆE ANGAŽOVANJE EU KAKO BI SE SAČUVAO MIR" Predsednik sa Lajčakom u NJujorku (FOTO)

Novosti online

21. 09. 2023. u 21:49

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

ЗАТРАЖИО САМ ВЕЋЕ АНГАЖОВАЊЕ ЕУ КАКО БИ СЕ САЧУВАО МИР Председник са Лајчаком у Њујорку (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Obavestio sam Miroslava Lajčaka o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio duboku zabrinutost zbog bezbednosnih rizika sa kojima se svakodnevno suočava srpsko stanovništvo.

Zatražio sam veće angažovanje EU kako bi se sačuvao mir, a naš narod ostao na svojim vekovnim ognjištima.

Naglasio sam da će Srbija učiniti svaki diplomatski i politički napor da zaštiti svoj narod i svoju zemlju - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Predsednik Vučić se nakon održanog istorijskog govora u Generalnoj skupštini UN sastao sa kineskim potpredsednikom Hang Džengom, a nakon sastanka sa Lajčakom, predsednik je najavio nastup na Njuz Maksu gde će se susresti sa republikancima.

Foto: Printskrin

Podsećamo, kako je prethodno najavljeno programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.


BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (82)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo