"NEKA BOG ČUVA NJEGA KAKO ON ČUVA SRBIJU": Premijerka pročitala poruku počasnog konzula Jakšića upućenu Vučiću

Novosti online

24. 09. 2023. u 22:08

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić, tokom gostovanja u "Hit Tvitu" je rekla da naročito nakon ovog dana, predsednikov govor u Njujorku bio hrabar i iskren, te da onima koji se ulizuju Zapadu to smeta.

НЕКА БОГ ЧУВА ЊЕГА КАКО ОН ЧУВА СРБИЈУ: Премијерка прочитала поруку почасног конзула Јакшића упућену Вучићу

Foto: Instagram/avucic

- Mislim da je govorenje istine učinilo naše građane ponosnima. Ja sam dobila stotine poruka koji su rekli da su ponosni i da predsedniku prenesu pozdrave - izjavila je premijerka gostujući na TV Pink.

Premijerka je zatim pročitala jednu od tih poruka, među kojime je bila poruka od našeg počasnog konzula u Irskoj Živka Jakšića i rekla da je da su poslednjih dana, kada je analiziran Vučićev govor, svi zanemarili njegovu prvu rečenicu.

- Ove rečenice govore mnogo više i lepše nego što bih ja umela da kažem. Napisao je - poštovana gospođo Brnabić, sada sam pročitao govor predsednika Vučića u UN nikada nisam bio više ponosan na Srbiju i njenog predsednika, neka Bog čuva njega kako on čuva Srbiju - rekla je premijerka.

- On je prvo rekao da stoji kao predsednik slobodne i samostalne zemlje, što je danas nemoguće. To sa sobom nosi ogromno breme - rekla je premijerka.

- Neće se promeniti stav zapadnih sila, ali ono što je mudro uradio predsednik u tom govoru, jeste kad je rekao da se od srca zahvaljuje globalnoj većini. Time je rekao da se zahvaljuje zemljama koje ne podržavaju rasparčavanje naše zemlje - kazala je.

Ana Brnabić je izjavila da će to doprineti u povlačenju priznanja tzv. Kosova.

- Ova rečenica podseća da je to kršenje Povelje UN i da je globalna većina podržava pravo i pravdu - rekla je ona.

BONUS VIDEO: I DANAS MANEVRI VOJSKE SRBIJE: Kolone borbenih vozila u Blacu, Kuršumliji i Beloljinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)