"ZA NJIH NIŠTA NIJE SVETO" Vučević: Upad specijalaca u KBC "Kosovska Mitrovica" pojačavanje terora nad Srbima

Novosti onlajn

29. 09. 2023. u 16:08

MINISTAR odbrane Srbije Miloš Vučević ocenio je za Kosovo onlajn da je jutrošnji upad specijalaca u KBC "Kosovska Mitrovica" nastavak onoga što kosovske vlasti rade od dolaska Aljbina Kurtija na čelo administracije u Prištini, ukazujući da je veoma zabrinut zbog onoga što sledi jer Kurti neće stati sa terorom nad srpskim narodom s ciljem etničkog čišćenja.

ЗА ЊИХ НИШТА НИЈЕ СВЕТО Вучевић: Упад специјалаца у КБЦ Косовска Митровица појачавање терора над Србима

Foto: MOD

- Ovo jutros je nastavak svega onoga što Priština radi, ne samo prethodnih dana, već nedeljama i mesecima, odnosno od dolaska Aljbina Kurtija na čelo administracije u Prištini. Ono što nas zabrinjava jesu upadi u privatne stanove i uznemiravanja srpskih porodica na severu, a posebno upad u KBC Kosovska Mitrovica. Za njih ništa nije sveto, za njih nema pristojnosti, za njih nema poštovanja ljudskih prava i bojim se da će se taj teror nad Srbima samo pojačavati, odnosno intenzivirati - kazao je Vučević.

Vučević navodi da Kurti događaje u Banjskoj vidi kao idealnu priliku da pojača provođenje etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

- Očekujem da će ti njihovi organi početi da donose odluke o zapleni imovine lica za koja smatraju da su opasnost za njihov režim zbog otpora etničkom čišćenju srpskog življa na Kosovu i Metohiji. Ne mislim da će stati i krajnje sam zabrinut za ono što nam sledi - zaključuje Vučević.

BONUS VIDEO:

S PRSTOM NA OBARAČU ISPRED VRTIĆA: Deca gledala ROSU kako vršlja po Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić