NASTAVLJA SE LUDILO SVEČLJE Opet napada Srbiju! Otužuje Vučića, Vučevića i Mojsilovića da su učestvovali u "pokušaju pripajanja severa"

Novosti Onlajn

01. 10. 2023. u 17:28

DžELjALj Svečlja, takozvani ministar i najbliži saradnik Aljbina Kurtija, optužio je na današnjoj konferenciji za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića da su učestvovali u pokušaju "aneksije severa Kosova", prenose mediji.

НАСТАВЉА СЕ ЛУДИЛО СВЕЧЉЕ Опет напада Србију! Отужује Вучића, Вучевића и Мојсиловића да су учествовали у покушају припајања севера

Foto: Printscreen Youtube/KTV - Kohavision/AP Photo/Bojan Slavkovic

Svečlja je, između ostalog, naveo da se kroz snimke koji su načinjeni dronovima i na osnovu prikupljenih dokaza vidi da su "pripreme za napad u Banjskoj vršene u Srbiji, u trenažnim centrima".

- Na ovoj obuci su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučići, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović. Vučići je pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umešana u organizaciju ovog napada - rekao je Svečlja.

Prema njegovim rečima, "treninzi su se odvijali na Kopaoniku, na imanju u vlasništvu Milana Radoičića".

I generalni direktor tzv. Kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da je istraga pokazala da je "teroristička grupa koja je 24. septembra napala tzv. Kosovsku policiju u Banjskoj već duže vreme trenirala na teritoriji Srbije", između ostalog, kako tvrdi, i na vojnom poligonu na "Pasuljanskim livadama". On je rekao da je "Srbija grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu za obuku".

- Na osnovu dostavljenih podataka, ispostavlja se da je centar terorističke grupe bio Kopaoniku, odnosno prostor koji je vlasništvo Milana Radoičića. Vojne vežbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana pre napada na Banjsku -  rekao je Hodža na konferenciji za novinare.

(Kosovo Online/Koha)

BONUS VIDEO: Šiptarske ubice, lobisti, NATO opozicija i lažne patriote na istom zadatku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)