"DA SU BILO ŠTA DRUGO SMISLILI, PA DA RAZUMEM..." Vučić o licemernim izjavama nemačkog ambasadora na KiM

Novosti online

05. 10. 2023. u 16:37

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije je tokom obraćanja medijima iz Granade gde boravi, prokomentarisao i sraman potez takozvane "kosovske predsednice" Vjose Osmani, da EU uvede sankcije Srbiji.

ДА СУ БИЛО ШТА ДРУГО СМИСЛИЛИ, ПА ДА РАЗУМЕМ... Вучић о лицемерним изјавама немачког амбасадора на КиМ

Foto: Printskrin

Na pitanje kako komentariše to što je tzv. predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla da će se pre dolaska zalagati da se Srbiji uvedu sankcije i to što je nemački ambasador na Kosovu i Matohiji rekao da ono što se dogodilo na KiM 24. septembra zapravo napad na teritorijalni integritet tzv. Kosova, kaže:

- Pa ovo drugo mi je interesantnije. Da su bilo šta drugo smislili pa da razumem, ali kada kažete napadate na teritorijalni integritet nečiji ko nije deo UN istovremeno razarate teritorijalni integritet priznate države poveljom UN sa i dalje važećom poveljom 1244 onda je to malo licemerno. Da je neko važan rekao bih još je licemernije da govorite o agresoru koji usvari ne uspeva čak ni da zaštiti svoju zemlju i njene granice koje su proklamovane poveljom UN i rezolucijom istog tela. To govori o dvostrukim standardima i aršinima. To je nešto na šta smo već navikli. To nije nešto od juče. Na nama je da razgovaramo sa svima, da se trudimo da objasnimo poziciju naše zemnje. Ima još jedna važna razlika. Mi se za razliku od njih ne trudimo da se takmičimo da li će nešto loše da se dogodi Prištini. Od nas nikada niste čuli da se zalažemo za sankcije njima. To nas ne zanima. Nas zanima da mi imamo normalan život. Da Srbi sa KiM imaju normalan život. Da mi možemo da imamo normalan razvoj i što veći broj stranih direktnih investicija. Nekima je samo politika šta ćemo da uradimo protiv Srbije. Da i? Imaću manje političkih susreta. Priča za malu decu, ali ako je nekome toliko stalo jasno da postoji neki veći problem ili da se to radi za nečije tuđe interese - poručio je Vučić.

Podsećamo, tzv. "kosovska predsednica" Vjosa Osmani tražila je danas u Granadi, gde se održava samit Evropske političke zajednice, da Evropska unija uvede sankcije Srbiji, a u Španiju je, prema svemu sudeći, ušla sa srpskim pasošem, s obzirom na to da zvanični Madrid ne priznaje putne isprave lažne države.

BONUS VIDEO: MONSTRUOZNA IZJAVA KOJA JE SVIMA PROMAKLA: šta Nedeljkov kaže o tragedijama u Ribnikaru i Mladenovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (89)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)