ODREDILI MU PRITVOR DO 48 SATI: Oglasili se Srbi iz Vučitrna posle hapšenja Tomice Bojkovića - Mi smo taoci Kurtijevog režima

D. Z.

10. 10. 2023. u 22:30

TOMICI Bojkoviću koji je večeras uhapšen na Merdaru određeno je zadržavanje do 48 sati.

ОДРЕДИЛИ МУ ПРИТВОР ДО 48 САТИ: Огласили се Срби из Вучитрна после хапшења Томице Бојковића - Ми смо таоци Куртијевог режима

foto fejsbuk

Povodom njegovog hapšenja oglasili su se predstavnici Srba u opštini Vučitrn, na čijem se području nalazi selo Prilužje, gde je Bojković večeras uhapšen.

- Ovo je zastrašivanje, pogotovu za selo Prilužje koje se održalo proteklih godina. U selu imamo osnovnu školu sa 220 dece, srednju školu... Narod je tu, rađaju se deca, nešto se dešava, a sada hapse ljude koji nemaju veze sa bilo kakvom krivicom. Upravo tako je i hapšenje Tomice Bojkovića koji je večeras uhapšen na Merdaru. To je čovek koji igra folklor, ima troje dece, ozbiljan porodični čovek koji nikada nije nosio oružje - kaže Milan Kostić, predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn.

On ističe da su Srbi južno od Ibra bukvalno taoci režima Aljbina Kurtija čija je osnovna namera da ih protera sa ognjišta. I dok spominje i ostale uhapšene Srbe sa područja ove opštine, koji, kako naglašava, nemaju nikakve veze sa događajima za koje se terete, Kostić dodaje da je najporaznije ćutanje i nereagovanje međunaordne zajednice na neosnovana hapšenja Srba odnono njihovo nečinjene da ih zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)