"NEMAM RAZLOGA NI DA GA PLJUJEM, ALI NI DA GA BRANIM" Vučić o Kristoferu Hilu

Novosti online

12. 10. 2023. u 22:05

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se izjava ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila ne prenosi tačno i da on nije baš tačno rekao "da Srbija treba da shvati da je Kosovo nezavisna država" odgovarajući na pitanje novinara da tu izjavu prokomentariše.

НЕМАМ РАЗЛОГА НИ ДА ГА ПЉУЈЕМ, АЛИ НИ ДА ГА БРАНИМ Вучић о Кристоферу Хилу

Foto: Printskrin/Prva tv

- Nije on to baš tako rekao. Znate kod nas postoji neka vrsta autodestrukcije. Gospodin Hil je neko za koga sam sasvim siguran da sve političke aktere mnogo više voli nego mene, i iako ne mogu da kažem da sam zbog toga srećan, negde ono malo nacionalnog ponosa držim za sebe. Ali nemojte da izmišljamo, Hil je rekao gotovo suprotno - samo ste zaboravili da pročitate ono iza zapete - rekao je predsednik gostujući u emisiji na TV Prva.

Predsednik je upitao zašto "volimo da predstavimo nekoga za većeg neprijatelja nego što on jeste".

- Čovek je rekao iza toga `ali ne stoje stvari baš tako jednostavno`. On je rekao, ja bih voleo da Srbija prihvati Kosovo kao nezavisnu državu, što bi voleo svaki predstavnik američke i nemačke, engleske, francuske i italijanske politike, a on je dodao - ali stvari nisu tako jednostavne. I umesto da kažemo i budemo fer i kažemo šta je rekao i da stvari ne stoje baš sasvim tako, mi smo se uhvatili zato što nam je lako da budemo neodgovorni i izvučemo onaj deo za koji mislimo da nam odgovara, ne bi li još jednom pljunuli američkog ambasadora - rekao je predsednik.

On je dodao da nema razloga da "bilo koga pljuje" kao što nema razloga ni da Hila hvali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona