"OPOZICIJA SLUŽI ISKLJUČIVO INTERESIMA SBB-a": Ministar pozvao na oštru osudu saopštenja stranaka medijima Junajted grupe

Novosti onlajn

23. 10. 2023. u 15:29

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović oglasio se povodom saopštenja stranaka opozicije medijima Junajted grupe da novi medijski zakoni „devastiraju medijsku scenu u Srbiji” i pozvao je na oštru osudu ovakvih neistina.

ОПОЗИЦИЈА СЛУЖИ ИСКЉУЧИВО ИНТЕРЕСИМА СББ-а: Министар позвао на оштру осуду саопштења странака медијима Јунајтед групе

Foto: Ministarstvo

Povodom saopštenja stranaka opozicije medijima Junajted grupe da novi medijski zakoni „devastiraju medijsku scenu u Srbiji” moram da najoštrije osudim ovakve neistinite navode čiji je jedini cilj prikupljanje jeftinih političkih poena i unazađivanje Srbije.

Podsećam javnost da su na izradi ovih zakona višemesečno aktivno radili predstavnici UNS-a, NUNS-a, ANEM-a, Saveta za štampu, Asocijacije onlajn medija, Udruženje RAB Srbija, SINOS-a, i Lokal presa, kao i da su bili uključeni i partneri Misija EU u Srbiji, Misija OEBS-a, ambasada Kraljevine Norveške, kao i Fondacija Konrad Adenauer, kao i da je bila održana javna rasprava i četiri okrugla stola u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, kao i da su se učesnici složili da tekstovi nacrta zakona koji su finalno usaglašeni na sastanku održanom 18. oktobra predstavljaju korak u pravom smeru ka uređenju medijske scene u Republici Srbiji. 

U međuvremenu je javnost bila upoznata i sa podrškom koji su ovi zakoni dobili od strane komesara za proširenje EU Olivera Verheljija, kao i šefa misije OEBS u Srbiji Jana Bratua. 

Sa velikim žaljenjem moram da primetim da ste protiv ovih zakona isključivo vi i Junajted grupa, mada iskreno sumnjam da imate isti interes kao i oni, već isključivo služite njihovom interesu. Telekom Srbija posluje po zakonu, poslovao je po zakonu, ali je u godinama vaše vlasti i vlasti vaših favorita bio vreća za udaranje SBB-a.

Ova država je donela odluku da uspostavi fer uslove na tržištu, a ne kao u vaše vreme da favorizuje poslovanje SBB-a. Ovakvo ponašanje opozicionih predstavnika ne treba da bude iznenađenje nikome, jednostavno nastavljaju da rade isto kao i kad su bili na vlasti, a to je da služe isključivo interesima SBB-a. 

Svedoci smo da poslednjih dana sa istih ovih medija se isključivo plasiraju neistinite informacije i spinovi koje imaju za cilj dovođenja građana u zabludu.

Sve to samo još jednom potvrđuje i pokazuje da opozicija ne snosi nikakvu odgovornost za iznošenje neistina, već da predstavljaju i glavni generator podela u našem društvu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima