VESIĆ: Sombor uz izgradnju brze saobraćajnice i kanalizacije dobio i rekonstruisani most

Novosti Onlajn

24. 10. 2023. u 08:23

RADOVI na rekonstrukciji Apatinskog mosta na Velikom bačkom kanalu u Somboru su završeni, i građani tog dela Vojvodine od danas mogu potpuno bezbedno da koriste taj most, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

ВЕСИЋ: Сомбор уз изградњу брзе саобраћајнице и канализације добио и реконструисани мост

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

On je istakao da su radovi na obnovi mosta započeli 9. juna ove godine, a okončani su za samo četiri i po meseca. Ukupna vrednost radova je oko 132 miliona dinara.

Radovi su, precizirao je ministar, obuhvatili kompletnu rekonstrukciju kolovoza, pešačko/biciklističkih staza, kolskih prilaza, unutrašnje strukture, električnih i vodovodnih linija.

- Ovaj most je izgrađen 1965. godine, i sada, posle skoro pola veka, omogućeno je udobnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na deonici Sombor–Apatin - rekao je Vesić.

Širina kolovoza je 7,1 metar, u dve kolovozne trake, dok sa svake strane mosta postoji pešačko-biciklistička staza u širini od 1,95 metara.

 - Sombor je grad koji će se naći na trasi brze saobraćajnice Osmeh Srbije, koju počinjemo da gradimo već ove godine od Bačkog Brega. Naredne godine počećemo i rekonstrukciju pruge Sombor-Vrbas. 

U okviru projekta „Čista Srbija“ u Somboru gradimo 82 kilometra kanalizacione mreže u Stanišiću, Bačkom Bregu, Bezdanu, Kolutu i dva prečistača otpadnih voda u Stanišiću i Bezdanu.  

- Položaj ovog grada biće idelan za dolazak investitora. A, uz velike projekte, idu i ovi, naizgled mali, koji mnogo znače ljudima koji žive u Somboru, Apatinu… Podižu kvalitet njihovog života. A to je politika koju vodimo, da se svaki deo Srbije razvija i da u svakom delu radimo ovakve projekte, kako bi građanima bilo bolje nego što im je bilo juče - rekao je ministar Vesić.

BONUS VIDEO: I TO JE MOGUĆE DANAS U SRBIJI: Sanirali deponiju, sada na njoj sade drveće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)