DA LI NAŠA DECA TREBA DA ODRASTAJU GLEDAJUĆI NAORUŽANE LJUDE? Oglasila se Kancelarija za KiM: Još jedan Kurtijev pokušaj zastrašivanja Srba

Novosti Onlajn

28. 10. 2023. u 14:21

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju saopštila je da početak radova na izgradnji policijske stanice tzv. kosovske policije blizini škole "Jovan Cvijić" u Zubinom Potoku još jedna akcija Aljbina Kurtija koja za cilj ima podizanje tenzija, izazivanje novih kriza i ugrožavanje opstanka sroskog naroda na KiM.

ДА ЛИ НАША ДЕЦА ТРЕБА ДА ОДРАСТАЈУ ГЛЕДАЈУЋИ НАОРУЖАНЕ ЉУДЕ? Огласила се Канцеларија за КиМ: Још један Куртијев покушај застрашивања Срба

Foto: D. Milovanović

- Vlasti Aljbina Kurtija svakodnevno nastavljaju sa eskalatornim i jednostranim akcijama na severu Kosova i Metohije koje za cilj imaju podizanje tenzija i izazivanje novih kriza i ugrožavanje opstanka našeg naroda. Takva u nizu je i nova akcija Aljbina Kurtija da baš na veliki srpski praznik Svetu Petku otpočnu radovi na gradnji policijske stanice tzv. kosovske policije u neposrednoj blizini Osnovne škole “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku i to na zemljištu koje je nekada pripadalo ovoj obrazovnoj ustanovi - navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Kako ističi roditelji dece koja pohađaju ovu školu, ali i ostali meštani Zubinog Potoka, revoltirani su i zabrinuti zbog činjenice da će im Kurtijeva policija biti u blizini dece. 

- Tim pre, kada se zna da ta ista Kurtijeva policija maltretira i prebija srpsku decu, puca u nenaoružane Srbe, svakodnevno hapsi, presreće i maltretira miran srpski narod i da oni nemaju ni šta da traže na severu pokrajine po slovu sporazuma, a kamo li u blizini škola! Posle nelegalno izgrađenih baza na severu KiM, u Zubinom Potoku i Leposaviću, gradnja policijske stanice u blizini osnovne škole novi je udar na mir i pokušaj zastrašivanja srpske zajednice koja na Kurtijevu policiju gleda kao na okupatorsku silu - ističu.

Kažu da se postavlja se pitanje na koje treba da odgovore i svi predstavnici međunarodne zajednice. 

- Zbog čega je Kurti odlučio da baš sada krene u realizaciju odluke stare pet godina i da gradi svoje policijske stanice u blizni osnovne škole i da li su slike teško naoružane tzv. kosovske policije ono što naša deca treba svakodnevno da gledaju i uz to odrastaju? I da li je to normalno bilo gde u svetu osim u Kurtijevoj "demokratiji"? - pitaju iz Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO: KOME SMETAJU DECA SA KOSMETA? Snimak koji će vam naterati suze na oči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)