NE DEPONIJI U ZVEČANU ZEMLJA I KOSTI SA SRPSKOG GROBLJA: Prilaz deponiji, a danas je obišli pripadnici Euleksa, Kfora, tzv. kosovske policije

D. Z.

01. 11. 2023. u 14:12

DEPONIJU u Zvečanu nedaleko od skretanja za manastir Sokolicu na kojoj je doprmeljeno deset kamiona sa zemištem i kostima sa starog srpskog groblja nedaleko od crkve svetog Dimitrija u severnoj Mitrovici koje je prekopaano pre desetak dana, obišli su danas predstavnici kosovske policije Isntituta za sudsku Medicinu iz Prištine, Euleksa ,KFOR-a.

НЕ ДЕПОНИЈИ У ЗВЕЧАНУ ЗЕМЉА И КОСТИ СА СРПСКОГ ГРОБЉА: Прилаз депонији, а данас је обишли припадници Еулекса, Кфора, тзв. косовске полиције

foto : D-Z.

- Kao čoveku koji je izvestio javnost o čitavom slučaju obavestili su me da je u toku preliminarna istraga – istakao je Aleksandar Arsenijević iz G.I. Srpski opstanak iz severne Mitrovice koji je insistirao da se zemljište sa kostima vrati na mesto gde pripadaju odnosno na groblje koje je iskopano građevinskim mašinamama kako bi prokopao put do jedne albanske kuće koje su kosovske institucije želele da obnove.

- Mi smo kao građani insistirali da se zemlja sa lokaliteta srpskog pravoslavnog groblja vrati tamo gde propada. Da se kosti koje su rasturene na deponiji vrate na groblje, da se sahrane kako dolikuje i da i mi i pokojnici pronađemo mir - zaključuje Arsenijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)