MINISTARSTVO OSUDILO SRAMNI TEKST O VUČIĆU: Ovakvim izveštavanjem svesno se obmanjuje javnost, ali i dovodi u pitanje kredibilitet predsednika

Novosti online

03. 11. 2023. u 13:57

MINISTARSTVO informisanja regovalo je povodom sramnog teksta o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, gde se osim njegovog ličnog dovodi u pitanje i kredibilitet njegove cele porodice, što se može smatrati podlim potezom i tek uvodom u sve ono što nas, nažalost, čeka u političkoj kampanji.

МИНИСТАРСТВО ОСУДИЛО СРАМНИ ТЕКСТ О ВУЧИЋУ: Оваквим извештавањем свесно се обмањује јавност, али и доводи у питање кредибилитет председника

Foto D. Milovanović

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Dana 2. 11. 2023. godine na portalu danas.rs objavljen je tekst pod naslovom: „ALBANAC U BEOGRADU“: KO JE FAHRI MUSLIU, ZA KOGA VUČIĆ GOVORI DA MU NIJE OTAC?, kojim je na najgrublji način povređeno pravilo novinarske struke da naslov bude povezan sa suštinom teksta, a u kojem se dalje u nastavku govori o torturi koju godinama trpi albanski novinar Fahri Musliu, zbog klevete da je otac predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. 

Ovakvim izveštavanjem izdavač dnevnog lista i portala Danas svesno obmanjuje javnost, ali i dovodi u pitanje kredibilitet predsednika Republike Srbije i njegove porodice.

Da su urednici svesni činjenice da su prekršili Kodeks novinara Srbije ovim senzacionalističkim naslovom najbolje govori činjenica da je u izdanju dnevnih novina Danas od 3. 11. 2023. godine, objavljen isti tekst pod naslovom „ŽRTVA TABLOIDINIH GLASINA“, koji upućuje na sadržinu teksta, a koji se odnosi na torturu koju trpi alabanski novinar zbog lažnih vesti.

Baš kao što glasi naslov u dnevnom izdanju novina Danas ovakvim izveštavanjem i Fahri Musliu je postao još jednom žrtva tabloidnog izveštavanja medija koji se samoproklamuje  za nezavisnog i objektivnog na medijskoj sceni.

Posebno ističemo da se ovim tekstom direktno vređa ličnost i kredibilitet predsednika Republike Srbije, čija uloga po zakonu izražava jedinstvo Republike Srbije, kao i da se vređaju članovi njegove porodice" navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: VUČIĆ: Nikada ništa nisam ukrao, ja nemam 619 miliona evra, to su ogromne razlike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)