SADA POSTAVILI I ŠATORE: Više od pet meseci zaposleni u opštini Zvečan protestuju na ulici

D. Z.

03. 11. 2023. u 13:44

ZAPOSLENI u opštini Zvečan koji više od pet meseci protestuju jer ne mogu na svoja radna mesta, postavili su na ulici dva šatora ispod kojih borave svakim radnim danom u trajanju radnog vremena.

САДА ПОСТАВИЛИ И ШАТОРЕ: Више од пет месеци запослени у општини Звечан протестују на улици

foto d.z.

Naime, od kada su (26. maja) pripadnici tzv. specijalne kosovske policije Rosu na silu zauzeli zgrade opština na severu KiM u koje su uveli nelegitimne albanske graodnačelnike, radnici ovih opština su na ulici dok lokalne samouprave i dalje čuvaju tzv. kosovski specijalci kao i vojnici KFOR-a.

Tako je na ulici ispred opštine Zvečan postavljena metalna ograda ispred koje idući ka zgradi dežuraju vojnici KFOR-a sa jednim oklopnim vozilom dok su ispred samog ulaza u zgradu vidljiva oklopna vozila kosovske policije.

- Od kada su naši sugrađani proterani sa svojih radnih mesta u opštinama na severu sve servisne službe uskraćene su građanima koji ne mogu da ostvare svoja prava vezana za neophodnu dokumentaciju koju izdaju opštine-ističe dr Dragiša Milović bivši gradonačelnik opštine Zvečan.. Inače,posle nasilnog upada kosovskih specijalaca u zgrade opština na severu KiM, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku 26 maja , od ponedeljka 29 maja usledili su protesti građana čiji su zahtevi da se nelegitimni albanski gradonačelnici povuku iz opštinskih zgrada kao i ksoovski specijalci ne samo iz opštna već i sa čitavog severa KiM .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo