PREDSEDNIK SRBIJE VUČIĆ I PREDSEDNIK KIPRA: Potpisivanje memoranduma o razumevanju između Srbije i Kipra

Novosti online

23. 11. 2023. u 12:17

ZAVRŠENO potpisivanje memoranduma o razumevanju između Srbije i Kipra.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ВУЧИЋ И ПРЕДСЕДНИК КИПРА: Потписивање меморандума о разумевању између Србије и Кипра

Foto Printskrin Youtube

Memorandum o razumevanju o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipar potpisali su prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Konstantinos Kombos. 

Memorandum o razumevanju o saradnji između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i Podministarstva za istraživanje i inovacija za digitalnu politiku Republike Kipar u oblastima nauke, inovacije i naprednih tehnologija potpisali su ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacije Jelena Begović i ministar spoljnih poslova Konstantinos Kombos.

Memorandum o razumevanju o saradnji Ministarstva prosvete Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine republike Kipar u oblasti obrazovanja potpisali su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministarka prosvete, sporta i omladine Atinami Hajlidu. 

Podsetimo, Vučić je juče na sastanku zahvalio i na stalnoj podršci Kipra Srbiji na "evropskom putu". Najavio je i da će biti potpisana i tri sporazuma iz oblasti inovacija i nauke, obrazovanja i saradnje diplomatskih akademija. Razgovarali su i kako podići turističke posete između dve zemlje.

BONUS VIDEO: PREMIJERKA IRONIČNO: Aleksandar Vučić se baš uplašio Aleksandra Jovanovića Ćute

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (89)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona