AMBASADOR Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hil obavestio je danas na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa „džavelin“. Predsednik Srbije je rekao da je to veliko razočaranje za našu zemlju.

Marina

11.01.2024. 14:13

Odluka Amerike da naoruža Prištinu protivtenkovskim raketama 'džavelin' predstavlja izazov za očuvanje stabilnosti na Balkanu. Srbija je pokazala odgovornost i spremnost na dijalog, ali ovakvi potezi dodatno komplikuju situaciju. Ključno je da se nastavi diplomatija kako bi se izbegle nepotrebne tenzije.

Petar

11.01.2024. 14:14

Razvoj situacije na Balkanu, sa američkom podrškom naoružavanju Prištine, ukazuje na potrebu jačanja regionalne diplomatije. Srbija i SAD moraju aktivno raditi na očuvanju dijaloga, kako bi se izbegao potencijalni rast napetosti u regionu. Dugoročna stabilnost zahteva saradnju svih strana.

Nevena

11.01.2024. 14:15

Vučićev izrazito diplomatski pristup ovoj situaciji odražava zrelost i odgovornost. Važno je očuvati mir na Balkanu, a Srbija je jasno iznela svoje opredeljenje za očuvanje stabilnosti. Sada je ključno pratiti dalje korake i nastaviti dijalog kako bi se iznašlo rešenje koje odgovara svim stranama.

jovanka

11.01.2024. 14:15

I posle će da kažu da žene mir i stabilnost na KiM a lično naoružavaju teroriste?! Posle će da tražite od Beograda da se izdrži od bilo čega.

Čika Velja

11.01.2024. 15:04

A gde će šiptari da kupe milion vojnika,jer ako nam pukne film,neće svi dobrovoljci moći stati na Kosovu??? Jel možda neko računao na tako nešto???

Luka

11.01.2024. 15:08

Licemerju Amerike i Zapada nema granica.Naoružavaju sve okolne zemlje jer samo preko rata i razaranju drugih zemalja vide svoju ulogu svetskog policajca.

Laza

11.01.2024. 15:17

Dok mi cuvamo mir i jacamo ekonomske odnose sa Vasingtonom sjedinjene fasisticke drzave ce uz pomoc Kurtija da nastave da ponizavaju Srbe i Srbiju i proteraju sve srpsko sa KiM kojeg su ilegalno okupirali. Ni najpoznatiji manastiri i crkve ni mrtvi nece biti postedjeni. Nije daleko dan kada ce tzv Kosovo kojeg zapadni fasisti naoruzavaju biti pretnja za centralnu Srbiju a na KiM nece biti Srba.