VUČIĆ DANAS SA LAJČAKOM O KiM: Sastanak na marginama svetskog skupa u Davosu

Novosti online

17. 01. 2024. u 08:55

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić razgovaraće danas na marginama foruma u Davosu sa posrednikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

ВУЧИЋ ДАНАС СА ЛАЈЧАКОМ О КиМ: Састанак на маргинама светског скупа у Давосу

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu danas će tema biti situacija na Kosovu i Metohiji.

Evropski posrednik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastaće se odvojeno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Predsednik Vučić, koji je juče u Davosu imao niz bilateralnih susreta, poručio je da najava iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom dovodi u pitanje sve procese.

Vučića danas očekuje i sastanak sa predsedavajućom Savetu ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, kao i učešće na panelima.

Lideri će u Davosu razgovarati na temu vraćanja poverenja u globalni sistem, a kasnije tokom dana biće održana i sesija na temu Zapadnog Balkana.

Prvog dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, glavne teme su bili ratovi u Gazi i Ukrajini.

Na forumu su, između ostalih, govorili američki državni sekretar Entoni Blinken, kineski premijer Li Ćang, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

BONUS VIDEO: SRBIJA SE UVELIKO GRADI - Evo koliko mesta predsednik Vučić može da poveže za sedam minuta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (62)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!