LAŽNI KOSOVSKI MINISTAR POMINJE RAT: Moramo se pripremiti, broj pripadnika tzv. KBS-a nije dovoljan

Novosti online

17. 01. 2024. u 09:42

TAKOZVANI kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci izjavio je da u slučaju rata broj pripadnika tzv. KBS od 5.000 aktivnih vojnika i 3.000 rezervnih vojnika nije dovoljan.

ЛАЖНИ КОСОВСКИ МИНИСТАР ПОМИЊЕ РАТ: Морамо се припремити, број припадника тзв. КБС-а није довољан

Foto AP

- Za suočavanje u ratu protiv agresora biće potrebna posvećenost građana. Ministarstvo odbrane radi na tome. Uvek se moramo pripremati za rat, iako želimo da ga izbegnemo - rekao je Ejup Maćedonci u intervjuu za TV 7 odgovarajući na pitanje da li isključuje rat.

Prema njegovim rečima, u ovoj fazi ostaje važno da svaki građanin ima svoju ulogu u zaštiti i bezbednosti.

- U tom aspektu, kao ministar odbrane radim na izgradnji kulture i podizanju svesti među građanima da služe zemlji u različitim situacijama - dodao je.

Maćedonci je, između ostalog, istakao da je Ministarstvo odbrane u fazi analize i izgradnje koncepta za obuku i pripremu građana "da budu spremni da podrže aspekt odbrane i bezbednosti".

Govoreći o 48 vojnih baza Srbije koje se nalaze duž administrativne linije sa Kosovom, Maćedonci ističe da je 28 tipičnih vojnih baza, a još 20 baza žandarmerije, koje su produžeci tri vojne brigade koje se nalaze u Nišu, Raškoj i Vranju.

- Činjenica da su one veoma blizu granice, odnosno da se nalaze oko Kosova, duž granične linije i da su neprijateljski usmerene prema našoj zemlji, predstavljaju pretnju jer ne štite Srbiju, već bi trebalo da drže pod pritiskom Republiku Kosovo - kazao je.

Prema njegovim rečima, to vojno raspoređivanje i militarizacija Srbije ukazuje na agresivan pristup u odnosu na tzv. Kosovo.

(kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)