RASELJENI SRBI SA KiM BLOKIRALI PUT NIŠ‒PRIŠTINA: Upozoravaju - Blizu je sukob sa nesagledivim posledicama (FOTO/VIDEO)

D. Zečević

05. 02. 2024. u 12:43

RASELjENI Srbi sa KiM blokirali su u podne deonicu puta Niš‒Priština u selu Rudare u znak solidarnosti sa sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

РАСЕЉЕНИ СРБИ СА КиМ БЛОКИРАЛИ ПУТ НИШ‒ПРИШТИНА: Упозоравају - Близу је сукоб са несагледивим последицама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D.Z.

Kako je ranije saopšteno, teror koji preživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji postao je neizdrživ, a politika koju vodi Kurtijev režim najviše će naškoditi poštenom narodu na Kosovu i Metohiji, bez obzira na nacionalnost.

U saopštenju za javnost Udruženja raseljenih Srba sa Kosova i Metohije sa sedištem u Kuršumliji zahteva se od vlasti u našoj zemlji da od međunarodnih organizacija zahtevaju zaustavljanje terora i hapšenje nevinih Srba na Kosmetu, uspostavljanje mira i poštovanje Rezolucije 1244, kao i stvaranje uslova za povratak raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju.

Foto: D.Z.

- Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata, od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama - navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.

Blokadu prate brojne novinarske ekipe.

BONUS VIDEO:

ELEK: Cilj Kurtijevog režima etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić